Jeroen Kooijmans Artist in Residence bij Academie van Bouwkunst Amsterdam

Gepubliceerd op

Beeldend kunstenaar Jeroen Kooijmans is vanaf medio januari Artist in Residence bij de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Kooijmans zal tijdens zijn verblijf aan de Academie nauw samenwerken met beeldend kunstenaar Roé Cerpac. In januari leiden zij een workshop voor derdejaarsstudenten. Op 11 februari verzorgt het duo de aftrap van een nieuwe serie Capita Selecta-lezingen die zich concentreren op het thema ‘transformatie’.


Samen met derdejaarsstudenten van de Academie van Bouwkunst gaan Jeroen Kooijmans en Roé Cerpac een 'onderzoekslaboratorium' leiden waarin zij op gaan zoek naar mogelijkheden om nieuwe wonderen te creëren in disciplines als film, biologie, fysica, alchemie en kunst in het algemeen. De titel van het onderzoek is: ‘Transformation’: A search for possibilities to create an unexpected moment of change. Het thema 'transformatie' wordt in interdisciplinaire groepen vanuit verschillende invalshoeken onderzocht, om van daaruit een persoonlijke binding met architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur te bepalen.

De onderzoeksresultaten zullen gebruikt worden voor verschillende ontwerpprojecten en vormstudies en vormen de inzet van een serie van zes Capita Selecta-lezingen in februari en maart 2010. De lezingen vinden plaats op zes donderdagavonden vanaf 20.00 uur in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213.

Artist in Residence
Kooijmans zal verbonden zijn aan de Academie van Bouwkunst in het kader van het Artist in Residence-programma van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het AiR-programma stimuleert innovatie en confrontatie met actuele artistieke impulsen door kunstenaars in huis te halen die het onderwijs en het artistieke beleid aan de hogeschool kunnen inspireren. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar nieuwe ontwikkelingen in een inter- en multidisciplinaire context.

Delen