Koningin woont DNOA-uitvoering Albert Herring bij

Gepubliceerd op

Op 21 januari 2010 woont Koningin Beatrix de uitvoering van Brittens opera Albert Herring door de Dutch National Opera Academy bij, ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van de Onderwijsraad. De Dutch National Opera Academy is een samenwerkingsverband van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag en biedt een tweejarige masteropleiding opera aan.

Op 21 januari a.s. woont koningin Beatrix de uitvoering van Brittens opera Albert Herring door de Dutch National Opera Academy bij, ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van de Onderwijsraad. De Dutch National Opera Academy is een samenwerkingsverband van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag en biedt een tweejarige masteropleiding opera aan.

Tweemaal per jaar brengen studenten een opera op de planken. In januari is dat Albert Herring van Benjamin Britten. De opera wordt ook uitgevoerd op 17, 18, 20, 23 en 24 januari. Meer informatie

De Onderwijsraad, opgericht in 1919, is een onafhankelijk adviescollege dat onder andere de minsters van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit adviseert over onderwijsbeleid en -wetgeving.

Delen