Grand Jury Prijs voor Blijf bij me, weg

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm Blijf bij me weg geregisseerd door Paloma Aguilera Valdebenito heeft op het filmfestival Premiers Plans in Angers de Grand Jury Prize in de categorie European Student Film gewonnen. Aan de prijs was een geldbedrag van 1500 euro verbonden en een nominatie voor de European Film Awards 2010. Bingo van regisseur Timur Ismailov won in dezelfde categorie de Cinecourt Award.

De eindexamenfilm Blijf bij me weg geregisseerd door Paloma Aguilera Valdebenito heeft op het filmfestival Premiers Plans in Angers de Grand Jury Prize in de categorie European Student Film gewonnen. Aan de prijs was een geldbedrag van 1.500,00 euro verbonden en een nominatie voor de European Film Awards 2010. Bingo van regisseur Timur Ismailov won in dezelfde categorie de Cinecourt Award.

Blijf bij me weg vertelt het verhaal over moeder en een dochter die uit elkaar groeien door toedoen van moeders nieuwe vriend. Hoe onvoorwaardelijk is de liefde voor je kind? De film kwam tot stand door middel van improvisaties.

Bingo gaat over de jonge zigeuner Bingo die als illegale bouwvakker werkt samen met een Rus en een Tsjetsjeen. In tegenstelling tot hen blijft hij positief in deze rauwe wereld. Bingo viel de afgelopen maanden regelmatig in de prijzen, o.a. op festivals in Rusland, Taiwan en Spanje

Aguilera Valdebenito en Ismailov studeerden in 2009 in de richting regie fictie af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie 

Delen