Masters Academie van Bouwkunst beste van Nederland volgens Keuzegids

Gepubliceerd op

In de medio februari verschenen Keuzegids Masters 2010 scoren de masters van de Academie van Bouwkunst van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten het best van alle Nederlandse masterprogramma's. Studenten beoordelen de opleidingen hoog op de inhoud en samenhang van het programma. Deskundigen beoordelen alle aspecten van de opleidingen als zeer goed.

 

De Keuzegids: 'De vierjarige architectuur- en stedenbouwmasters zijn bij uitstek creatieve opleidingen, die draaien om ruimtelijke ontwerpvaardigheden (...). Tussen de opleidingen bestaan verschillen in sfeer en accenten. Landschapsarchitectuur is in Amsterdam zelfs een aparte opleiding. Amsterdam besteedt ook veel aandacht aan de oeuvres van architecten.'

De ranglijst werd samengesteld op basis van de meningen van studenten en van deskundigen. 'Deskundigen zijn erg te spreken over de opleidingen architectuur en stedenbouwkunde. Ze strooien met plussen. Amsterdam krijgt extra complimenten, ook voor de aparte master Landschapsarchitectuur. Studenten gaven hun mening over een aantal opleidingen. Ze prijzen de drie Amsterdamse opleidingen en de Rotterdamse stedenbouwkunde, vooral vanwege de inhoud en de werkvormen.'

De conclusie van de Keuzegids is dat de Amsterdamse opleidingen en de Rotterdamse stedenbouwkunde duidelijk boven de andere onderzochte programma's uitsteken.

De Keuzegids Masters 2010, uitgegeven door het Hoger Onderwijs Persbureau, is de eerste onafhankelijke gids die per vakgebied alle 1300 masteropleidingen op hbo- en universitair niveau kritisch vergelijkt.

Academie van Bouwkunst

www.keuzegids.org

Delen