Capita Selecta: Music, Space & Architecture

Gepubliceerd op

In de nieuwe Capita Selecta-lezingenreeks, onderdeel van het project Music, Space & Architecture, is op 1 april akoesticus Rob Metkemeijer te gast.

Metkemeijer nam onlangs afscheid als directeur van akoestisch adviesbureau Peutz, waar hij akoestische ontwerpen maakte voor tal van wereldberoemde theaters en concertzalen. In de eerste lezing van deze nieuwe reeks spreekt hij over muziek, akoestiek en de architectonische ruimte. ‘Een akoesticus kan “auraliseren”, zoals een architect kan visualiseren.’

In de nieuwe Capita Selecta-lezingenreeks, onderdeel van het project Music, Space & Architecture, is op 1 april akoesticus Rob Metkemeijer te gast. Metkemeijer nam onlangs afscheid als directeur van akoestisch adviesbureau Peutz, waar hij akoestische ontwerpen maakte voor tal van wereldberoemde theaters en concertzalen. In de eerste lezing van deze nieuwe reeks spreekt hij over muziek, akoestiek en de architectonische ruimte. ‘Een akoesticus kan “auraliseren”, zoals een architect kan visualiseren.’

Capita Selecta Music, Space & Architecture
In zeven lezingen wordt de relatie tussen architectuur en muziek verkend. Vanuit beide vakgebieden zal op verschillende niveaus de beleving van ruimte onderzocht worden. Daarbij komen zowel de innerlijke en sociale ervaring als de architectonische en de stedenbouwkundige aan bod. Deskundigen uit uiteenlopende vakgebieden zullen de relatie tussen muziek, ruimte en architectuur vanuit hun discipline én ervaring bespreken.

De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam.

Na afloop van elke lezing wordt door Sebastian Janusz (musicus en architect) en Machiel Spaan (hoofd masteropleiding Architectuur) een schaduwprogramma georganiseerd met muziek en performances.

Music, Space & Architecture wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van Academie van Bouwkunst, het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de AHK, Stichting Noorderkerkconcerten en Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). De relatie tussen muziek, ruimte en architectuur is onderwerp van een reeks verkenningen en publieksactiviteiten. De serie omvat onderzoeks- en onderwijsprojecten, lezingen, concerten, performances en een expositie.

Kijk op de website van ARCAM voor het volledige programma.

Delen