Music, Space & Architecture

Gepubliceerd op

ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam), de Academie van Bouwkunst Amsterdam, het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de AHK en de Stichting Noorderkerkconcerten organiseren in samenwerking met andere Amsterdamse cultuurinstellingen van februari tot en met november 2010 publieksactiviteiten met als onderwerp de relatie tussen muziek, ruimte en architectuur.

ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam), de Academie van Bouwkunst Amsterdam, het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de AHK en de Stichting Noorderkerkconcerten organiseren, in samenwerking met andere Amsterdamse cultuurinstellingen van februari tot en met november 2010 publieksactiviteiten met als onderwerp de relatie tussen muziek, ruimte en architectuur.

Onder de titel Music, Space & Architecture worden concerten, een expositie, onderzoeks- en onderwijsprojecten, lezingen en performances georganiseerd. Bovendien sluiten activiteiten van onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Conservatorium van Amsterdam en de Theaterschool Amsterdam, Sonic Acts en Holland Festival aan bij het thema. Instellingen die met projecten ook willen aanhaken bij dit thema worden uitgenodigd contact op te nemen met ARCAM.

Programma
Op de agenda staat onder meer de Capita Selecta-reeks die de Academie van Bouwkunst dit voorjaar organiseert, waar deskundigen op het gebied van muziek, akoestiek en beleving van geluid en ruimte spreken. Ook ontwerpen en bouwen architectuur- en scenografiestudenten voor een viertal locaties in Amsterdam akoestische installaties. Een daarvan is de Noorderkerk. Speciaal voor deze kerk worden bovendien werken gecomponeerd door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. In het najaar brengt een expositie bij ARCAM bezoekers in contact met theorieën over muziek en ruimte, geluidskunst, stadsgeluiden en de beleving van het spelen en luisteren naar muziek – met Xenakis en Stockhausen, concertzalen en koptelefoons, boomcars en stilte.

De activiteiten van Music, Space & Architecture worden mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, SNS Reaal, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en de betrokken instellingen.

Klik hier voor het programma van de Capita Selecta Music, Space & Architecture.

Op de website van ARCAM vindt u het uitgebreide programma van Music, Space & Architecture.

Delen