Alumni Reinwardt Academie winnen Muziekscriptie Prijs

Berit Soolsma (l.) en Marije van Veen

Gepubliceerd op

Berit Soolsma en Marije van Veen hebben de MCN Muziekscriptie Prijs 2009 gewonnen met hun beleidsplan voor een publieksarchief voor poppodium Paradiso in Amsterdam. Soolsma en Van Veen studeerden vorig jaar af in de bachelor Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie.De MCN Muziekscriptie Prijs 2009 werd maandag 12 april 2010 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Muziek Centrum Nederland. Juryvoorzitter Jan van der Plas interviewde de drie genomineerden en overhandigde de winnaars een cheque ten bedrage van € 500,-.

Soolsma en Van Veen schreven volgens de jury een exceptioneel goede bachelorscriptie. "De scriptie is een zeer solide en helder leesbaar beleidsplan voor een publieksarchief, met onder andere state-of-the-art gebruik van interactieve media. Een mooie mix van oude en nieuwe kennis, met kennis van zaken en gezond verstand opgeschreven." Uit een totaal van 29 inzendingen zijn zes scripties becommentarieerd, waarna drie nominaties volgden.

Plaats twee was voor Julia Heuwekemeijer (Universiteit van Amsterdam) met haar scriptie De herverzigeunerering van Taraf de Haïdouks. Derde werd Noor van de Wetering (Alliantie Fontys en Zuyd) met haar scriptie Orkesteducatie als belevenis.

De Muziekscriptie Prijs is de onderscheiding voor de meest veelbelovende afstudeerscriptie over muziek in de breedste zin van het woord in het hbo en wo. De jury beoordeelde de werkstukken op zowel het wetenschappelijk gehalte als de relevantie binnen de context van het eigen vakgebied en op het niveau en de invalshoek van de opleiding waarvoor de scriptie is geschreven.

Naast voorzitter Jan van der Plas bestond de jury van de Muziekscriptie Prijs 2009 uit Tom ter Bogt, Tom Engelshoven, Henkjan Honing, Walter van de Leur en Leenke Ripmeester.

Berit Soolsma (l.) en Marije van Veen

Delen