IMCWeekendschool en studenten NFTA

Gepubliceerd op

In maart werkten studenten van de Filmacademie (opnieuw) mee aan de IMC Weekendschool. Dit is een vorm van aanvullend onderwijs voor leerlingen van 10-14 jaar uit achterstandswijken. Zij komen drie jaar lang, elke zondag vrijwillig naar school om meer te leren over kunst, wetenschap en techniek. Ze beginnen daarmee in groep 7 en krijgen hun weekendschooldiploma aan het einde van de brugklas. Op de Weekendschool krijgen leerlingen les van professionals en mogen ze zoveel mogelijk zelf doen. Het is een soort Klokhuis maar dan ‘live’.

 

In maart werkten studenten van de Filmacademie (opnieuw) mee aan de IMC Weekendschool. Dit is een vorm van aanvullend onderwijs voor leerlingen van 10-14 jaar uit achterstandswijken. Zij komen drie jaar lang, elke zondag vrijwillig naar school om meer te leren over kunst, wetenschap en techniek. Ze beginnen daarmee in groep 7 en krijgen hun weekendschooldiploma aan het einde van de brugklas. Op de Weekendschool krijgen leerlingen les van professionals en mogen ze zoveel mogelijk zelf doen. Het is een soort Klokhuis maar dan ‘live’.

 

 

Meer informatie over de IMCWeekendschool

 

Oudstudent David Lammers over de Weeekendschool

Delen