Lennart Verstegen wint lamp met commercial Visser Sil

Gepubliceerd op

Vrijdag 23 april werden in de Stadsschouwburg in Amsterdam de ‘lampen’ uitgedeeld. Dit zijn jaarlijkse prijzen voor reclame en vormgeving, ook wel de Oscars in de Reclame genoemd. De uitreiking is een initiatief van de ADCN (Art Directors Club Nederland). Een vakjury en een ledenjury delen in verschillende categorieën onafhankelijk van elkaar Zilveren Lampen uit. Lennart Verstegen won een prijs voor "Visser Sil".

Vrijdag 23 april werden in de Stadsschouwburg in Amsterdam de ‘lampen’ uitgedeeld. Dit zijn jaarlijkse prijzen voor reclame en vormgeving, ook wel de Oscars in de Reclame genoemd. De uitreiking is een initiatief van de ADCN (Art Directors Club Nederland). Een vakjury en een ledenjury delen in verschillende categorieën onafhankelijk van elkaar Zilveren Lampen uit. Lennart Verstegen won een prijs voor Visser Sil.

Er waren in 22 categorieën prijzen te vergeven. De jury mag meer dan één award per categorie uitdelen, maar ook besluiten dat in een bepaald genre niemand is die een Lamp verdient.

Voor het eerst in jaren was er weer een categorie Young Directors. De Filmacademie stuurde daarvoor de derde en vierde jaars commercials in. Dit resulteerde in een nominatie voor Visser Sil (regie: Lennart Verstegen) en voor Photoplay (regie: Marta Jurkiewicz). Lennart ging er uiteindelijk met de felbegeerde Lamp vandoor. Op het podium van een volledig uitverkochte Stadsschouwburg nam hij zijn prijs in ontvangst.

Aan de andere prijswinnende commercials, voornamelijk gemaakt door reclamebureaus, werkten  veel oud-studenten mee. Zo regisseerden Coen Stroeve, Steffen Haars, Roel Welling en Jeroen Annokkée winnende commercials.

Delen