Capita Selecta: Music, Space & Architecture

Gepubliceerd op

Op donderdag 6 mei is architect en sonoloog Raviv Ganchrow gastspreker in de Capita Selecta-lezingenreeks 'Music, Space & Architecture' in de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. In de vierde aflevering van deze themareeks over de beleving van geluid en ruimte ligt de focus opnieuw op de dagelijkse akoestische omgeving. De geluidsinstallaties van Ganchrow, die als docent verbonden is aan het Instituut voor Sonologie te Den Haag, maken inzichtelijk dat geluid bij uitstek een manifestatie is van ruimte. Een lezing over geluidsyntheses en ‘hoorbare structuren’.

do 6 mei, 20.00 uur, Hoge Zaal, toegang gratis

Op donderdag 6 mei is architect en sonoloog Raviv Ganchrow gastspreker in de Capita Selecta-lezingenreeks 'Music, Space & Architecture' in de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. In de vierde aflevering van deze themareeks over de beleving van geluid en ruimte ligt de focus opnieuw op de dagelijkse akoestische omgeving. De geluidsinstallaties van Ganchrow, die als docent verbonden is aan het Instituut voor Sonologie te Den Haag, maken inzichtelijk dat geluid bij uitstek een manifestatie is van ruimte. Een lezing over geluidsyntheses en ‘hoorbare structuren’.

In de Capita Selecta-lezingenreeks Music, Space & Architecture wordt in zeven lezingen de relatie tussen architectuur en muziek verkend. Vanuit beide vakgebieden wordt op verschillende niveaus de beleving van ruimte onderzocht. Hierbij komen zowel de innerlijke en sociale ervaring als de architectonische en de stedenbouwkundige aan bod. Deskundigen uit uiteenlopende vakgebieden zullen de relatie tussen muziek, ruimte en architectuur vanuit hun discipline én ervaring bespreken.

De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels.

Na afloop van elke lezing wordt door Sebastian Janusz (architect en musicus) en Machiel Spaan (hoofd masteropleiding Architectuur) een schaduwprogramma georganiseerd met muziek en performances.

Music, Space & Architecture wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van Academie van Bouwkunst, Stichting Noorderkerkconcerten en Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). De relatie tussen muziek, ruimte en architectuur is onderwerp van een reeks verkenningen en publieksactiviteiten. De serie omvat onderzoeks- en onderwijsprojecten, lezingen, concerten, performances en een expositie.

Kijk op de website van ARCAM voor het volledige programma.

'Inwound Diptych' (installation voor Tuned City, Berlijn, 2008)

Delen