Erfgoedarena mei 2010: What about now? Verzamelen van hedendaags erfgoed

Gepubliceerd op

Op 12 mei is de Erfgoedarena te gast bij het Joods Historisch Museum. Centraal staat de discussie over de relevantie van het verzamelen van hedendaags erfgoed. Zijn de risico’s bij het verzamelen van hedendaags erfgoed groter dan die bij het verzamelen van ‘oud erfgoed’? Kunnen particuliere verzamelaars zich meer permitteren dan musea? En in hoeverre is het accepteren van controverse deel van de maatschappelijke oriëntering van musea?

Bijdragen worden geleverd door:

Irene Faber, hoofd collectiebeheer bij het Joods Historisch Museum, en
Henk Schiffmacher, tatoeëerder, schrijver, beeldend kunstenaar, verzamelaar, ondernemer, wereldreiziger.

Het debat vindt plaats onder leiding van Léontine Meijer–van Mensch, docente Erfgoedtheorie en Ethiek aan de Reinwardt Academie en Astrid Weij, programma- manager Erfgoed in Internationaal Perspectief bij Erfgoed Nederland.

Tentoonstelling en rondleiding
De tentoonstelling ‘Gedurfd Verzamelen’ is speciaal voor de gasten van de Erfgoedarena te bezichtigen van 18.00-20.00 uur. Van 19.00-19.45 uur is er een rondleiding door de tentoonstelling, waarvoor je je ter plekke kunt aanmelden bij de kassa van het Joods Historisch Museum. Het debat vindt aansluitend plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Overige informatie
U kunt met een entreekaartje voor het Joods Historisch Museum het debat kosteloos bijwonen. Neem daarom uw Museumjaarkaart- of ICOM-kaart mee. U dient zich aan te melden via de website van Erfgoed Nederland. Het debat begint om 20.00 uur in Joods Historisch Museum, melden bij de portier. Inloop vanaf 19.30 uur. De avond eindigt om 22.00 uur met aansluitend een borrel.

Contactpersoon
Caroline Karreman, 020-71655842
http://www.erfgoednederland.nl/

De Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland organiseren maandelijks een erfgoedbreed debat. De debatten vinden elke derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur. Een programmacommissie met vertegenwoordigers van de Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland kiest de erfgoedbrede debatthema's. Elk debat wordt ingeleid door een spreker. Vervolgens reageren twee panelleden onder leiding van een voorzitter. Daarna is de arena aan de zaal.

Delen