Voorlichtingsavond Master of Museology op 3 juni

Gepubliceerd op

De Reinwardt Academie opent haar deuren voor belangstellenden voor de International Master’s Degree Programme in Museology. Het masterprogramma biedt medewerkers van erfgoedinstellingen een nieuwe mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als professional door deel te nemen aan een of meer modules. In zes modules komen de thema’s aan bod die een steeds belangrijkere rol spelen in de erfgoedwereld en de museumwereld.

donderdag 3 juni 2010, 17.30 uur, Reinwardt Academie

De Reinwardt Academie opent haar deuren voor belangstellenden voor de International Master’s Degree Programme in Museology. Het masterprogramma biedt medewerkers van erfgoedinstellingen een nieuwe mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als professional door deel te nemen aan een of meer modules. In zes modules komen de thema’s aan bod die een steeds belangrijkere rol spelen in de erfgoedwereld en de museumwereld.

De Reinwardt Academie leidt al sinds 1976 studenten op tot erfgoedprofessional en neemt daarmee een belangrijke plek in in het erfgoedveld. Naast de bacheloropleiding Cultureel erfgoed biedt de Reinwardt Academie ook een masterprogramma aan. Afgestudeerden van het International Master’s Degree Programme in Museology hebben doorgaans succesvol hun weg gevonden in het professionele werkveld in Nederland en in het buitenland.

Het masterprogramma biedt medewerkers van erfgoedinstellingen een nieuwe mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als professional door deel te nemen aan een of meer modules. Thema’s zoals ethiek, social inclusion, afstoten en het documenteren van de eigen tijd, vormen belangrijke uitdagingen voor erfgoedprofessionals, nu en in de toekomst.

In het Engelstalige masterprogramma krijgen deelnemers de gelegenheid samen te werken met studenten uit de hele wereld en zo aan een internationaal netwerk te bouwen. Wil je weten welke mogelijkheden deelname aan van de modules je kan bieden, bezoek dan de voorlichtingsavond op 3 juni a.s.

Programma

  • 17.30 uur Welkom
  • 18.00 uur Presentatie van het programma door Paula dos Santos (managing course director)
  • 18.30 uur Vraag- en antwoordsessie over praktische zaken met Jorna Kniese, Paula dos Santos, Wilma Wesselink (opleidingscoördinator), docenten, studenten en alumni
  • 19.30 uur Einde
  • 20.00 uur Reinwardt Memorial Lectore door dr. Rob van der Laarse (optioneel)

Tijdstip en locatie
De voorlichtingsavond vindt plaats in de Reinwardt Academie, Dapperstraat 315, 1093 BS te Amsterdam (nabij het NS-station Amsterdam-Muiderpoort).

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de voorlichtingsavond via het aanmeldingsformulier. Je kunt je ook per e-mail aanmelden; wij sturen je dan per omgaande meer informatie over het programma en deelname. Stuur je mail naar w.wesselink@ahk.nl of bel 020-527 7103.

Delen