In Your Hands: Eindexamenboek van de Theaterschool 2010

Gepubliceerd op

Traditiegetrouw presenteert de Theaterschool jaarlijks de eindexamenkandidaten in een fraai vormgegeven boekwerk. In het Eindexamenboek van 2010 treden 115 eindexamenstudenten van elf Bacheloropleidingen van de Theaterschool gezamenlijk voor het voetlicht. Het Eindexamenboek heeft als titel: In Your Hands. Dit jaar zijn voor het eerst ook de dansopleidingen opgenomen.

 

Traditiegetrouw presenteert de Theaterschool jaarlijks de eindexamenkandidaten in een fraai vormgegeven boekwerk. In het Eindexamenboek van 2010 treden 115 eindexamenstudenten van elf Bacheloropleidingen van de Theaterschool gezamenlijk voor het voetlicht. Het Eindexamenboek heeft als titel: In Your Hands. Dit jaar zijn voor het eerst ook de dansopleidingen opgenomen.

De eindexamenstudenten staan in alfabetische volgorde in het boek gerangschikt. Aan de hand van de fotografie kun je zien tot welke opleiding de studenten behoren. Voor elke opleiding van de Theaterschool is een ander foto-idee ontwikkeld, bijvoorbeeld:

  • De balletdansers van de Nationale Balletacademie overwinnen de zwaartekracht en lijken over het water te kunnen lopen;
  • De studenten van de Opleiding Techniek en Theater weten alles over het creëren van licht op een het podium. Ze zijn gefotografeerd als nachtdieren in een duister woud;
  • De Theater- en Dansdocenten staan in het middelpunt van mens en maatschappij;
  • De dansers van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling tonen in negen frames hoe verschillend een alledaagse handeling - het aantrekken van een jas - kan zijn.

In Your Hands bevat persoonlijke teksten, waarin de studenten vertellen over hoe het op de Theaterschool is geweest en wat hun dromen voor de toekomst zijn. In voorstellingsfoto’s laten de studenten hoogtepunten van de studie zien.

Evenals als in voorgaande jaren is het Examenboek vormgegeven door Bregt Balk en zijn de foto’s gemaakt door Bram de Goeij. Petra Boers maakte interviews met de directie en met alle artistiek leiders.

Een beperkt aantal exemplaren is gratis te verkrijgen. Belangstellenden kunnen een e-mail o.v.v. Examenboek 2010 sturen aan Joost Njio j.njio@ahk.nl met adresgegevens en een korte motivatie.

Delen