Midsummernight Lecture door Cino Zucchi

Gepubliceerd op

Op donderdagavond 1 juli verzorgt de Italiaanse architect Cino Zucchi de Midsummernight Lecture in de Academie van Bouwkunst onder de titel 'A City is Not a Tree: New Models of Urban Space'. De Midsummernight Lecture is een jaarlijkse lezing over een actueel thema in de architectuur of stedenbouw die het einde van het studiejaar markeert.

Op donderdagavond 1 juli verzorgt de Italiaanse architect Cino Zucchi de Midsummernight Lecture in de Academie van Bouwkunst onder de titel 'A City is Not a Tree: New Models of Urban Space'. De Midsummernight Lecture is een jaarlijkse lezing over een actueel thema in de architectuur of stedenbouw die het einde van het studiejaar markeert.

U kunt zich nu nog aanmelden om de lezing bij te wonen via avb-secretariaat@ahk.nl.


Cino Zucchi (1951) is een van de meest vooruitstrevende architecten in Europa. Hij is oprichter van het succesvolle bureau Cino Zucchi Architetti. Zucchi studeerde aan het Michigan Institute of Technology (1978) en de Politecnico di Milano (1979) waaraan hij momenteel als hoogleraar Architectuur en Stedenbouw verbonden is. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan en is een veelgevraagd gastspreker in Europa. In zijn lezing stelt Zucchi de vraag aan de orde hoe ontwerpers zich verhouden tot het artificiële landschap - 'de tweede natuur' - van de nieuwe wereld.

Elk jaar nodigt het hoofd van respectievelijk de masteropleiding Architectuur, Stedenbouw of Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst een gastspreker uit voor de Midsummernight Lecture. Eerder waren o.a. Cruz & Ortiz, Andrea Deplazes, Michel Desvigne en Michael van Gessel te gast.

Tijdstip en locatie

De Midsummernight Lecture 2010 vindt plaats op donderdag 1 juli, 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. De voertaal is Engels. Aanmelden wordt op prijs gesteld. U kunt zich aanmelden via avb-secretariaat@ahk.nl.

Cino Zucchi

Delen