Studenten organiseren tentoonstelling over Leidse begraafplaats

Gepubliceerd op

Op 25 juni presenteerden studenten van de opleiding Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam hun tentoonstelling ‘100 jaar Rhijnhof, het verhaal van een Leidse begraafplaats' in de Hooglandse kerk te Leiden. In het kader van een stageopdracht ontwikkelden Sanne Blok, Judith Bronswijk en Tessa Kersbergen in opdracht van de beherende stichting een tentoonstelling over de geschiedenis van de begraafplaats die dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert.

van 25 juni t/m 25 juli in de Hooglandse kerk in Leiden

Op 25 juni presenteerden studenten van de opleiding Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam hun tentoonstelling ‘100 jaar Rhijnhof, het verhaal van een Leidse begraafplaats' in de Hooglandse kerk te Leiden. In het kader van een stageopdracht ontwikkelden Sanne Blok, Judith Bronswijk en Tessa Kersbergen in opdracht van de beherende stichting een tentoonstelling over de geschiedenis van de begraafplaats die dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert.

De drie derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding Cultureel erfgoed kregen van Stichting Beheer Begraafplaats ‘Rhijnhof’ de vrije hand om een tentoonstelling in te richten over de geschiedenis van de begraafplaats. Dit was voor hen een uitgelezen kans om kennis te maken met alle belangrijke aspecten van de productie van een tentoonstelling, van het archiefonderzoek en de creatieve vormgeving, tot budgetmanagement, pr en communicatie.

Alle derdejaarsstudenten van de opleiding Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie lopen eenmalig twintig weken stage bij een erfgoedinstelling of een instelling werkzaam in het erfgoedveld. Tijdens deze oriënterende stage staan vooral praktische ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden centraal die betrekking hebben op bijvoorbeeld educatie, collectiebeheer- en behoud, tentoonstellen, pr, marketing, of een combinatie hiervan.

Het doel van de tentoonstelling ‘100 jaar Rhijnhof, het verhaal van een Leidse begraafplaats’, zeggen de stagiaires, is de inwoners van Leiden te informeren over de bijzondere geschiedenis van het grootste kerkhof van hun stad en inzage te geven in de verschillende rituelen van alle religieuze denominaties.

De tentoonstelling is onderdeel van een reeks evenementen die in de maand juni plaatsvonden op en om begraafplaats Rhijnhof. De tentoonstelling is nog te zien tot 25 juli in de Hooglandse kerk, Middelweg 2, 2312 KG te Leiden. Kijk voor meer informatie op www.rhijnhof.nl.

Delen