Van barok tot rock aan het Oosterdok

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam sluit het 125-jarige lustrum af met een tiendaags festival. Studenten klassiek, jazz, pop, opera en de vooropleidingen presenteren zich van 20 juni tot en met 2 juli aan het publiek in de zalen van het Conservatorium.

 

Op zondag 20 juni trappen de jonge talenten van de Sweelinck Academie de jubileum-tiendaagse af met een concert. Vanaf 15.30 zullen zij optreden in de Sweelinckzaal.

Op dinsdag 22 juni presenteren de studenten Pop zich in Paradiso met 'Best of the Finals', een selectie uit de muziek van het afgelopen jaar die zij zelf het beste vonden.

Op woensdag 23 juni is er een open podium met jonge muzikanten van de Sweelinck Academie, geopend door He Chang (eerste-prijswinnaar in de jeugdcategorie van het YPF Pianoconcours). Aansluitend speelt het saxofoonensemble onder leiding van Arno Bornkamp.

Donderdag 24 en vrijdag 25 juni sluiten de masterstudenten Jazz hun opleiding af met het Graduation Jazz Festival. Veertien kandidaten laten horen wat de jazzwereld kan verwachten.

Op vrijdag om 12.30 is er een gratis toegankelijk lunchconcert van Saeko Oguma op altviool en Lisa Jacobs op viool. Zij spelen Mozart - Duo in B KV 424; Martinu - derde deel, Allegro (poco) uit Duo no. 2; Händel - Passacaglia, arr. Johan Halvorsen. 

Op woensdag 30 juni en donderdag 1 juli brengen studenten van de Dutch National Opera Academy de oerversie van Mozarts La clemenza di Tito ten gehore met het orkest van het Koninklijk Conservatorium DenHaag onder leiding van Richard Egarr. De toegang bedraagt 10 euro. Reserveren kan via deze link.

Vrijdag 2 juli is de slotavond van het Marimba festival met een concert van de slagwerkensembles van het Conservatorium en de Hochschule für Musik Detmold onder leiding van Peter Prommel. Kijk voor meer informatie op de website van het festival.

Ook is er een fototentoonstelling te zien met een kleine selectie van foto’s uit de roemrijke historie van het conservatorium, vanaf de opening van de Bachzaal in 1931 tot de opening van het nieuwe gebouw door koningin Beatrix op 12 september 2008. Tevens staan er een aantal voorstellingen van muziekfilms op het programma. Meer informatie volgt binnenkort.

Bijna alle evenementen zijn gratis toegankelijk. Ook vinden er dagelijks examens plaats van alle opleidingen  die u gratis kunt bijwonen. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Meer informatie
Eindwerk Conservatorium

Programma Van barok tot rock aan het Oosterdok

La Clemenza di Tito, foto Mylene Siegers

Zeltsman Marimba Festival, foto Liz Linder

Delen