Eindexamenfilms in de prijzen

VPRO Documentaireprijs

Gepubliceerd op

Tijdens de slotavond van het eindexamen- festival van Lichting 2010 werden vier prijzen voor de beste eindexamen- producties uitgereikt. De winnaars: Mo - Nassenstein Startprijs, Winterslaap in Lukomir - VPRO Documentaire prijs, Dicht bij mij vandaan - Nedcipro Publieksprijs en de VCP/Kodak Student Commercial Award aan Job Kraaijveld voor zijn commercial Ilse luistert.

Tijdens de slotavond van het eindexamenfestival van Lichting 2010 werden vier prijzen voor de beste eindexamenproducties uitgereikt. De winnaars: Mo- Nassenstein Startprijs, Winterslaap in Lukomir - VPRO Documentaire prijs, de commercial Ilse luistert van Job Kraaijveld - VCP Kodak Student Commercial Award, Dicht bij mij vandaan - Nedcipro Publieksprijs.

- De VPRO Documentaire Prijs werd toegekend aan de crew van ‘Winterslaap in Lukomir’ (regie Niels van Koevorden). persbericht
- De Nassenstein Startprijs ging naar de fictiefilm ‘MO’ van scenarist Sammy Reijnaert, regisseur Eché Janga en uitvoerend producenten Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen. persbericht
- De Nedcipro Publieksprijs werd toegekend aan ‘dicht bij mij vandaan’ (regie Martijn de Jong). ‘Winterslaap in Lukomir’ (regie Niels van Koevorden) en ‘Rumah Tua’ (regie Lizette Mataheru) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.
- De VCP/Kodak Student Commercial Award was voor ‘Ilse luistert’ van Job Kraaijeveld. persbericht

ga naar de eerdere winnaars


Eindexamenfestival Lichting 2010

Met deze avond werd het eindexamenfestival van Lichting 2010 afgesloten dat plaats vond van 29 juni - 2 juli. Ruim zestig studenten studeerden af met 13 eindexamenprojecten. Bekijk de website van lichting 2010, trailers, websites, foto's én de alumni. lees verder

De week startte zoals elk jaar met de Dag voor de Pers. In diverse kranten en op het web verschenen recensies. De openbare vertoningen trokken veel publiek net als het programma in Desmet. Diploma's werden uitgereikt op woensdag en donderdag. De week werd afgesloten met de Dag voor Relaties en een bruisend slotfeest in Pakhuis de Zwijger. Daar werden ook diverse prijzen uitgereikt.

Delen