Jaarverslag 2009 verschenen

Gepubliceerd op

In een rijk geïllustreerd verslag legt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten verantwoording af over de prestaties in 2009. Aan bod komen diverse hoogtepunten, waaronder het 125-jarig bestaan van het Conservatorium van Amsterdam en de ontwikkeling van een nieuwe topopleiding voor jong ballettalent.

In een rijk geïllustreerd verslag legt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten verantwoording af over de prestaties in 2009. Aan bod komen diverse hoogtepunten, waaronder het 125-jarig bestaan van het Conservatorium van Amsterdam en de ontwikkeling van een nieuwe topopleiding voor jong ballettalent.

Het jaarverslag is online volledig door te bladeren

Excellentie is de norm voor alle opleidingen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). In 2009 werden de opleiding Muziek en Docent muziek door de accreditatiecommissie als excellent beoordeeld op de aspecten docenten, voorzieningen en het niveau van de afgestudeerden. Ook de masteropleidingen van de Academie van Bouwkunst werden opnieuw geaccrediteerd en goed tot excellent bevonden.

In 2009 startten de nieuwe masteropleidingen Film en Theater (DasArts), waardoor de AHK de enige instelling voor kunstonderwijs in Nederland is met masteropleidingen in elk vakgebied.

Met de oprichting van de lectoraten Design in Urbanism aan de Academie van Bouwkunst en Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam kreeg het eerder ingezette beleid om een nauwe verbinding te leggen tussen de lectoraten en de masteropleidingen in 2009 een vervolg.

In het eerste deel van het verslag is aandacht voor de diverse hoogtepunten en voor ontwikkelingen in het onderwijs. Het tweede gedeelte bevat gegevens over onder andere de studentenpopulatie, het personeelsbestand, prijzen voor studenten en alumni, publicaties van lectoren en financiën.

Bekijk het jaarverslag 2009 online
undefinedDownload het jaarverslag 2009 (PDF)

Delen