Rialto vertoont documentaires van Lichting 2010

Gepubliceerd op

Jaarlijks vertoont Rialto eindexamenwerk van de Nederlandse Film en Televisieacademie en wijdt hier de eerste aflevering van de documentairereeks van het nieuwe seizoen aan. Dit jaar presenteren Hans Busstra en Niels van Koevorden hun eindexamenfilms en worden na afloop geïnterviewd door André Waardenburg (filmrecensent NRC).

zaterdag 4 september, 16.00 uur, Rialto

Jaarlijks vertoont Rialto eindexamenwerk van de Nederlandse Film en Televisieacademie en wijdt hier de eerste aflevering van de documentairereeks van het nieuwe seizoen aan. Dit jaar presenteren Hans Busstra en Niels van Koevorden hun eindexamenfilms.

Hans Busstra keerde voor zijn documentaire Ons Sal Altyd Vriende Bly terug naar Zuid-Afrika, het land van zijn jeugd en toetst zijn herinneringen aan mensen en plekken aan zijn inmiddels volwassen blik.

Niels van Koevorden dook voor Winterslaap in Lukomir onder in een bergdorpje in Bosnië-Herzegovina dat elk jaar een aantal maanden ingesneeuwd raakt waardoor de paar achtergebleven bewoners niet alleen de winter maar ook elkaar moeten zien te overleven.

Van beide makers wordt ook een derdejaarsfilm vertoond.

Hans Busstra en Niels van Koevorden zijn bij de vertoning aanwezig en worden na afloop geïnterviewd door André Waardenburg (filmrecensent NRC).

Reserveren : www.rialtofilm.nl  of  020-67 68 700 (vanaf 13.00 uur)

zaterdag 4 september, 16.00 uur, Rialto                                                        

 

Delen