Sam Spiegel Filmfestival: Israelische studentenfilms in Amsterdam

Gepubliceerd op

De Nederlandse Film en Televisie Academie en het Joods Historisch Museum organiseren in september het Sam Spiegel Filmfestival naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de Sam Spiegel Film & Television School in Jeruzalem. Gedurende twee dagen worden de beste en meest relevante Israelische studentenfilms van de afgelopen twee decennia vertoond op de filmacademie.

De Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA) en het Joods Historisch Museum organiseren in september het Sam Spiegel Filmfestival naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de Sam Spiegel Film & Television School in Jeruzalem. Gedurende twee dagen worden de beste en meest relevante Israelische studentenfilms van de afgelopen twee decennia vertoond op de NFTA.

Het festival wordt op 1 september geopend door wethouder Lodewijk Asscher. Aansluitend zullen de studentenfilms Sea Horses, Cock Fight, The Substitute, Anthem en Diploma worden vertoond. Vervolgens zal de directeur van Sam Spiegel Renen Schorr in gesprek gaan met Sytze van der Laan, directeur van de NFTA, over het belang van filmopleidingen voor de nationale filmcultuur.

Op twee september gaat de in Israel geboren Nederlandse filmmaakster Dana Nechustan met filmjournalist Jan Pieter Ekker in gesprek over de vraag of het ook in Nederland mogelijk is om urgente filmverhalen te vertellen. Voorafgaand worden de studentenfilms The Substitute, Tolya, A Different War, Sabbath Entertainment en Diploma worden vertoond.

De toegang is beperkt tot genodigden. Het festival is mede mogelijk gemaakt door de Israelische ambassade.

undefinedNederlandse Film en Televisie Academie
undefinedJoods Historisch Museum
undefinedSam Spiegel Film & Television School

Delen