Walter van de Leur bij Hoe?Zo! Radio

Gepubliceerd op

Docent Muziekgeschiedenis Walter van de Leur van het Conservatorium van Amsterdam was op 12 augustus 2010 te gast bij het Teleac-radioprogramma Hoe?Zo! Radio. In een uitgebreid gesprek vertelt Van de Leur, tevens hoogleraar Jazz en improvisatiemuziek aan de UvA, over hoe de opvattingen over jazz door de tijd heen zijn veranderd.

 

Journalisten komen graag denigrerend uit de hoek als ze schrijven over experimentele jazz. Vaak hebben ze een geromantiseerd beeld van jazzmusici en verouderde opvattingen over hoe jazz dient te klinken. Jammer, vindt Van de Leur: volgens hem is jazz bij uitstek een muziekgenre dat niet te definiƫren is. De veranderde opvattingen over jazz door de jaren heen zeggen volgens hem iets over hoe de mens naar muziek kijkt.

De hele uitzending is terug te luisteren via de website van Hoe?Zo! Radio.

Foto: Jeroen Oerlemans

Delen