Alumni Filmacademie winnen Kodak NPP Ontwikkelingsprijs

Gepubliceerd op

Regisseur Marinus Groothof en producent Sander Verdonk hebben de Kodak Netherlands Production Platform Ontwikkelingsprijs voor het speelfilmproject The Sky Above Us gewonnen. Groothof studeerde in 2004 af aan de opleiding Camera / licht; Verdonk in 2006 aan de opleiding Productie.

Regisseur Marinus Groothof en producent Sander Verdonk van Lev Pictures hebben de Kodak Netherlands Production Platform Ontwikkelingsprijs voor het speelfilmproject The Sky Above Us gewonnen. Groothof studeerde in 2004 af aan de opleiding Camera / Licht; Verdonk in 2006 aan de opleiding Productie.

The Sky Above Us zal gaan over drie mensen die een zo normaal mogelijk leven  proberen te lijden tijdens de NAVO-bombardementen in 1999 in Joegoslavië. Het productiebedrijf LEV Pictures produceerde eerder Sunset From a Rooftop, eveneens geregisseerd door Marinus Groothof, dat in 2009 een Gouden Kalf voor de beste korte film won op het Nederlands Film Festival. In het voorjaar van 2011 starten de opnames van hun eerste speelfilm Plan C

De Kodak NPP Ontwikkelingsprijs is bedoeld voor producenten die zich richten op de ontwikkeling en ondersteuning van auteursfilms. De jury noemt dit project gedreven door persoonlijke betrokkenheid en originaliteit. Het verhaal wordt gevormd vanuit verschillende personages die verstrikt zijn in toevallige omstandigheden en de jury is van mening dat The Sky Above Us een veelbelovend speelfilmdebuut zal zijn. Kodak sponsort de prijs van € 5.000,- om het project te ontwikkelen.

Jury
De jury van de Kodak NPP Ontwikkelingsprijs bestaat uit: Louis Machado (Entertainment Imaging Belgium), Marten Rabarts (Binger Filmlab), Jane Williams (Dubai International Film Festival), Lucas Rosant (Mandra Films) en Marcus van der Zwaag (ABC/Cinemien).

Het NPP maakt onderdeel uit van de Holland Film Meeting tijdens het Nederlands Film Festival wordt georganiseerd. In het NPP zijn dit jaar in totaal zes Nederlandse en twaalf internationale speelfilmprojecten in ontwikkeling aan een panel van internationale producenten en financiers gepresenteerd.

Meer informatie
opleiding Camera / Licht

opleiding Productie

Delen