'Blijf bij me, weg' genomineerd voor beste Europese korte film 2010

Gepubliceerd op

Blijf bij me, weg, de film waarmee Paloma Aguilera Valdebenito in 2009 afstudeerde aan de richting Regie van de Filmacademie, is genomineerd voor Beste Europese korte film van 2010. De verkiezing is een initiatief van de European Film Academy in samenwerking met vijftien Europese filmfestivals.

 

Blijf bij me, weg is een van de vijftien genomineerden, die in de afgelopen maanden tijdens de vijftien samenwerkende filmfestivals bekend zijn gemaakt. De laatste nominatie werd deze week bekendgemaakt tijdens het International Short Film Festival in Drama, in Griekenland. Op ieder festival nomineerde een onafhankelijke jury één Europese korte film. De uitreiking van de European Film Awards vindt plaats op 4 december in Tallinn, Estland.

Blijf bij me, weg is een korte fictiefilm over de onvoorwaardelijkheid van de liefde voor je kind. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Katrien van Beurden, Caro de Jonge en Raymond Thiry. Het scenario en de regie zijn van Paloma Aguilera Valdebenito, die in 2009 op de film afstudeerde aan de studierichting Regie van de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Delen