Conservatoriumbands in halve finale Amsterdamse Popprijs en Grote Prijs

Gepubliceerd op

De halvefinaleplaatsen van de Amsterdamse Popprijs 2010 zijn gevuld. Twaalf bands spelen in de twee halve finales op dinsdag 28 september en woensdag 13 oktober in Paradiso. Vijf van de bands bestaan uit (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam: G.O.T.V.. Yori Swart, Boltini Cricus, The Relish en Najchevski.

 

Vijf bands plaatsen zich direct in de halve finales door de voorrondes te winnen: Yori Swart (Panama), Junkbeat (Volta), Aïscha (Café Pakhuis Wilhelmina), The Don't Touch My Croque-Monsieurs (Valk) en Glorybox (Winston Kingdom).

De overige zeven bands plaatsen zich met een wildcard die werd toegekend door de jury: The Amsterdam Funk Connection, G.O.T.V., The Pleasure Principle, Boltini Circus, Waiting for Lenny.

De twaalf halvefinalisten strijden in Paradiso om de zes beschikbare finaleplaatsen. De finale vindt plaats op zaterdag 13 november in de Melkweg (the Max).

The Fudge in halve finale Grote Prijs van Nederland
Conservatoriumband The Fudge is een van de halve-finalisten in de Grote Prijs van Nederland 2010 in de categorie Rock/Alternative. Op donderdag 23 september speelt de band in de halve finale in Speakers in Delft. De andere halve finalisten zijn Ethereal, The Jett en Zorita en ook is er een optreden van The Cosmic Carnaval, winnaar Grote Prijs 2009.

zie ook
Opleiding Popmuziek

Delen