Here, There and Everywhere: op zoek naar The Beatles

Gepubliceerd op

Onder regie van Ruut Weissman, artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, gaan acht acteurs begeleid door een vierkoppige rockband op zoek naar de kern van The Beatles. Tot de cast van Here, There and Everywhere behoren Han Römer, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool, en studenten en alumni van de ATKA en het Conservatorium van Amsterdam.


Onder regie van Ruut Weissman, artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, gaan acht acteurs begeleid door een vierkoppige rockband op zoek naar de kern van The Beatles. Tot de cast van Here, There and Everywhere behoren Han Römer, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool, en studenten en alumni van de ATKA en het Conservatorium van Amsterdam.

Geen band heeft zo veel invloed gehad op de moderne popmuziek als The Beatles. Aan de hand van het verhaal van de oude rocker Frank en het zoekende tienermeisje Julia gaan acht jonge acteurs begeleid door een vierkoppige topband op zoek naar de kern van The Beatles. Met eigentijdse interpretaties en nieuwe arrangementen komen de nummers verrassend dicht bij de vitaliteit en dynamiek van de originele songs.

Kees Prins en Ruut Weissman, artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, tekenden voor respectievelijk het libretto en de regie; de hoofdrol wordt gespeeld door Carolien Spoor. Het verhaal is Nederlands gesproken, maar alle nummers worden in het Engels gezongen.

Tot de cast van Here, There and Everywhere behoren verschillende studenten en alumni van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten: acteur Han Römer studeerde in 1975 af aan de toenmalige Amsterdamse Toneelschool, Peter van Rooijen en Yentl Schieman studeerden in respectievelijk 2008 en 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar Bas Odijk als muziekdocent is verbonden en waar Jim Deddes en Eva Laurenssen momenteel studeren. Tot slot is percussionist Vernon Chatlein student aan het Conservatorium van Amsterdam.

Here, There and Everywhere is vanaf 4 september 2010 te zien in diverse theaters in Nederland. Zie undefinedwww.herethereandeverywhere.nl voor meer informatie en de speellijst.

Delen