Sanja Mitrovi? wint BNG Theaterprijs 2010

Foto: Anja Beutler

Gepubliceerd op

Sanja Mitrovi?, in 2005 afgestudeerd aan de Mime Opleiding van de AHK, heeft de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2010 gewonnen met haar voorstelling Will You Ever Be Happy Again?. De van oorsprong Servische regisseuse nam de prijs, goed voor een bedrag van € 45.000, op 8 september 2010 in ontvangst in de Stadsschouwburg Amsterdam.


Sanja Mitrovi?, in 2005 afgestudeerd aan de Mime Opleiding van de AHK, heeft de Nieuwe Theatermakers Prijs 2010 gewonnen met haar voorstelling Will You Ever Be Happy Again?. De van oorsprong Servische regisseuse nam de prijs, goed voor een bedrag van € 45.000, op 8 september 2010 in ontvangst in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Sanja Mitrovi? is theatermaker en performer. In 2004 behaalde ze haar doctoraal in de Japanse taal en letterkunde; een jaar later studeerde af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Will You Ever Be Happy Again? maakte Mitrovi? bij hetveem theater. Ze regisseerde het stuk en speelde zelf ook mee. De jury koos de voorstelling als beste uit het werk van zeven nieuwe theatermakers, dat het afgelopen seizoen te zien was in Blind Date – nieuwe theatermakers on tour.

De BNG Nieuwe Theatermakers Prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Met de prijs worden talentvolle jonge theatermakers in staat gesteld een nieuwe voorstelling te maken. In 2008 won een andere alumna van de Mime Opleiding, Joëlke Sanderse, de prijs, samen met Daniëlle van de Ven.

Delen