VSCD Toneelprijzen voor alumni Susanne Kennedy en Nicole Beutler

Gepubliceerd op

De Erik Vos Prijs voor jong theatertalent is uitgereikt aan Susanne Kennedy, afgestudeerd in 2005 aan de Regie Opleiding. Theatermaker Nicole Beutler, afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) en gastdocent aan de Theaterschool ontving de VSCD Mimeprijs voor de voorstelling 1: SONGS, a solo with missing choir.

De  Erik Vos Prijs voor jong theatertalent is uitgereikt aan Susanne Kennedy, afgestudeerd in 2005 aan de Regie Opleiding. Theatermaker Nicole Beutler, afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) en gastdocent aan de Theaterschool ontving de VSCD Mimeprijs voor de voorstelling 1: SONGS, a solo with missing choir.

Erik Vos Prijs voor Susanne Kennedy

Regisseuse Susanne Kennedy, afgestudeerd in 2005 aan de Regie Opleiding, ontving de (tweejaarlijkse) Erik Vos Prijs. De prijs heeft als doel jonge theatermakers te honoreren die als bijzonder talent erkend worden.

Ola Mafaalani reikte de Erik Vos Prijs uit. Mafaalani nam de gelegenheid te baat haar verontrusting te ventileren over de huidige politieke situatie. ‘In de ogen van de jury heeft het makerschap van Kennedy de afgelopen seizoenen een sterke ontwikkeling doorgemaakt, zelfs in de mate dat er momenteel van een klein maar groeiend oeuvre gesproken kan worden. De jury vindt het extra interessant dat de ontplooiing van haar geprononceerde (en daarmee ook kwetsbare) werk plaatsvindt bij het Nationale Toneel, dat met zijn gastheerschap aan Kennedy risico’s durft aan te gaan.’

VSCD Mimeprijs voor Nicole Beutler

Theatermaker Nicole Beutler, afgestudeerd aan de SNDO en als gastdocent verbonden aan de Theaterschool, ontving de VSCD Mimeprijs voor haar voorstelling 1: SONGS, a solo with missing choir. Beutler heeft de voorstelling 1: SONGS, a solo with missing choir in nauwe samenwerking met theatermaker Sanja Mitrovic en componist Gary Shepherd ontwikkeld.

De VSCD Mimejury over deze voorstelling: "Opzwepend, verleidelijk, sereen, ingekeerd meditatief en opeens weer levensgevaarlijk en rock & roll. Deze voorstelling grijpt de toeschouwer bij de lurven. Vanaf het mooie beginbeeld, waarin Beutler opnieuw haar fascinatie voor de schemergebieden tussen zichtbaar en onzichtbaar, afwezig en aanwezig vormgeeft,  ontrolt de voorstelling zich als een meeslepend concert. Haar samenwerking met mimespelers is een verrijking voor het vakgebied."

De VSCD Mimeprijs wordt uitgereikt voor de belangrijkste bijdrage aan de mime naar het inzicht van de jury voor de persoon/groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het betreffende seizoen. Dat kan zijn op het gebied van uitvoering, regie, choreografie etcetera. De VSCD Mimeprijs is voor het eerst uitgereikt in 1986. De mimeprijs is een bronzen beeldje gemaakt door Eric Claus.

De Mimejury bestond uit: Anne Marie Kalkman (voorzitter), Frank Noorland, Marijn de Langen, Irene Schaltegger en Roy Peters.

Delen