Capita Selecta Living Landscape: Chris Reed

Gepubliceerd op

Landschapsarchitect Chris Reed (StoSS Landscape Urbanism/Harvard GSD) is op donderdagavond 7 oktober te gast in de Capita Selecta-reeks Living Landscape. Reed won dit jaar met zijn bureau de Topos Landscape Award 2010 voor de praktische en theoretische impulsen die het levert aan de vooruitgang van de landschapsarchitectuur en stedenbouw.

donderdag 7 oktober, 20.00 uur, toegang gratis

Landschapsarchitect Chris Reed (StoSS Landscape Urbanism/Harvard GSD) is op donderdagavond 7 oktober te gast in de Capita Selecta-reeks Living Landscape. Reed won dit jaar met zijn bureau de Topos Landscape Award 2010 voor de praktische en theoretische impulsen die het levert aan de vooruitgang van de landschapsarchitectuur en stedenbouw.

Chris Reed (VS) is directeur en founder van StoSS Landscape Urbanism in Boston. StoSS LU is een ontwerpbureau gericht op strategische ontwerpoplossingen in de stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het bureau verwierf internationale erkenning met verschillende grootschalige projecten waarin landschap, infrastructuur, functionaliteit en ecologie op strategische wijze zijn bijeengebracht. Chris Reed is tevens hoogleraar Landschapsarchitectuur aan het prestigieuze Harvard Graduate School of Design. 

Living Landscape
Onder invloed van de vele transformaties die het landschap ondergaat spreekt een groeiend aantal wetenschappers tegenwoordig over landschap als geleefde praktijk. In de Capita Selecta-reeks ‘Living Landscape’ gaan experts uit de landschapsarchitectuur in op de veranderde betekenis van landschap en op het vak van ontwerper.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: undefinedAcademie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De toegang is gratis.

Programma

9 september: Thomas Oles (VS)

16 september: Alan Berger (VS)

23 september: Charles Waldheim (VS)

30 september: Eleanor Fawcett en Jamie Dean (VK)

7 oktober: Chris Reed (VS)

14 oktober: Ken Smith (VS)

Chris Reed<br>

Delen