Erfgoedarena november 2010: Tot welke prijs?

Gepubliceerd op

In het algemeen creëren prijsuitreikingen, zoals de Museumprijs, de Digitaal Erfgoedprijs en de Museumprijs, aanzienlijke openbare aandacht aan organisaties of themaprojecten. Maar welke waarde is verbonden aan die erkenning? Betreft het een instrument dat vooral publiciteit genereert, is het financiële bedrag verbonden aan een prijs hard nodig of ligt de relevantie vooral in een kwaliteitsstempel van experts?

woensdag 3 november 2010, 20.00 uur, Reinwardt Academie
Tot welke prijs? Over de betekenis en waarde van professionele prijzen

In het algemeen creëren prijsuitreikingen, zoals de Museumprijs, de Digitaal Erfgoedprijs en de Museumprijs, aanzienlijke openbare aandacht aan organisaties of themaprojecten . Maar welke waarde is verbonden aan die erkenning? Betreft het een instrument dat vooral publiciteit genereert, is het financiële bedrag verbonden aan een prijs hard nodig of ligt de relevantie vooral in een kwaliteitsstempel van experts?

Het winnen van een prijs heeft altijd consequenties. In het debat gaan we in op de omgang met een dergelijke expliciete erkenning, zowel in de organisatie als in het veld. Maar ook wordt er stilgestaan bij de teleurstelling van verliezers. Wat levert die prijs nou eigenlijk echt op?

De drie gastsprekers van deze debatavond zijn:

  • Jeroen Gerlag, coördinator communicatie BankGiro Loterij
  • Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie (Zwolle), genomineerd voor de Bankgiro Loterij Museumprijs 2010
  • Paul M.L. van Vlijmen, directeur Spoorwegmuseum (Utrecht), tevens columnist over ‘Net niet gewonnen’

Dit debat is verplaatst van 27 oktober naar 3 november.

Locatie voor het debat is de aula van de Reinwardt Academie te Amsterdam. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website van Erfgoed Nederland.

Voorzitter
Het debat vindt plaats onder leiding van Léontine Meijer-van Mensch, docente Erfgoedtheorie aan de Reinwardt Academie en Astrid Weij, programmamanager bij Erfgoed Nederland.

Overige informatie
Het debat begint om 20.00 uur in de aula van de Reinwardt Academie, inloop vanaf 19.30 uur. De avond eindigt om 22.00 uur met aansluitend een borrel. Deelname is gratis. U dient zich wel aan te melden via de website van Erfgoed Nederland.

Tijd en Locatie
woensdag 3 november 2010, 20.00 uur
Reinwardt Academie
Dapperstraat 315, Amsterdam
wwww.reinwardtacademie.nl

De Reinwardt Academie ligt op loopafstand van treinstation Muiderpoort. Vanaf Amsterdam CS kunt u tramlijn 9 of bus 22 richting Indische Buurt nemen en uitstappen bij halte Wijttenbachstraat.

De Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland organiseren maandelijks een erfgoedbreed debat. De debatten vinden elke derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur in de aula van de Reinwardt Academie. Een programmacommissie met vertegenwoordigers van de Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland kiest de erfgoedbrede debatthema's.

Leontine Meijer

Astrid Weij

Delen