Filmacademie in de prijzen op Nederlands Online Film Festival

Gepubliceerd op

De Muur en Too Far Gone hebben op het Nederlands Online Film Festival de Fictieprijs, de Publieksprijs en de Videoclip-prijs gewonnen. Het Nederlands Online Film Festival (NOFF), onderdeel van het Nederlands Film Festival, is de online competitie van korte films tot tien minuten in de categorieën fictie, documentaire en videoclip.

De Muur en Too Far Gone hebben op het Nederlands Online Film Festival de Fictieprijs, de Publieksprijs en de Videoclip-prijs gewonnen. Het Nederlands Online Film Festival (NOFF), onderdeel van het Nederlands Film Festival, is de online competitie van korte films tot tien minuten in de categorieën fictie, documentaire en videoclip.

De Muur van alumnus Michiel Vaanhold (regie 2007) heeft de NOFF Fictie Prijs gewonnen. De NOFF vakjury, Geert-Maarten van der Jagt (manager AV Productions, MTV), Eugenie Jansen (regisseur en scenarioschrijver), Mijke de Jong (regisseur en scenarioschrijver), Lotje Sodderland (producer, Submarine Channel) en Hadewych Minis (actrice) beloonde De Muur de geldprijs van €2.500.

Over De Muur zegt de jury: 'De winnaar van de NOFF Fictie Prijs is een actuele, ontroerende film, die daarnaast muzikaal en visueel erg sterk is. Pijnlijk herkenbaar voor de kijker – want ook wij willen soms het slechte nieuws zo snel mogelijk wegstoppen.'

Too Far Gone heeft de NOFF Publieksprijs in de wacht gesleept. De film heeft de hoogste waardering van het stemmende publiek gekregen op YouTube. Aan Too Far Gone werkten een aantal derdejaarsstudenten mee op de crewfuncties: camera, licht, grip, production design en productie. Ex- Filmacademiestudent Wouter Prudon heeft daarnaast de MTV Videoclip Prijs gewonnen voor de clip Too Far Gone die hij regisseerde voor de band Chef’ Special.
Bekijk Too Far Gone

Over Too far Gone zei de jury: 'De winnende film in de categorie videoclip valt op door de ijzersterke montage en de feilloze aansluiting van beeld en geluid. Bovendien bevat de clip de nodige dosis humor – ook een element dat het virale element van een online film ten goede komt. Net als het actuele onderwerp van de clip, zo net na de verkiezingen. Zeker een film die je doorstuurt naar anderen.'

Ook de winnaar van de NOFF Publieksprijs ontvangt € 2.500. Voor de MTV Videoclip Prijs heeft Cam-a-lot apparatuur ter waarde van  € 2.500,- beschikbaar gesteld voor het opnemen van een nieuwe clip of korte film.
Als extra prijs biedt EYE Film Instituut Nederland aan om de winnende films in de collectie op te nemen en deze digitaal te conserveren. De films blijven zo voor de makers en voor toekomstige generaties behouden.

Over het NOFF
Uit 292 inzendingen werden 78 korte films tot tien minuten in de categorieën  fictie, documentaire en videoclip geselecteerd. De geselecteerde films zijn ruim 100.000 keer bekeken en er zijn sinds 1 september 2010 15.000 stemmen op de filmpjes uitgebracht voor de NOFF Publieksprijs.

Meer informatie
www.noff.nl
De Muur
Too Far Gone

Delen