Informatieavond voorbereidende cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur

Gepubliceerd op

De voorbereidende cursus is er voor studenten en professionals die een masteropleiding Stedenbouw of Landschapsarchitectuur willen volgen, maar in hun vooropleiding belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden missen. Wie de cursus met succes afsluit kan doorstromen naar een van de reguliere masteropleidingen.

De voorbereidende cursus is er voor studenten en professionals die een masteropleiding Stedenbouw of Landschapsarchitectuur willen volgen, maar in hun vooropleiding belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden missen. Wie deze cursus met succes afsluit kan doorstromen naar een van de reguliere masteropleidingen.

Je bent bijvoorbeeld planoloog met gedegen kennis van ruimtelijke ordening, maar je mist ontwerpvaardigheden. Of je hebt gestudeerd aan een kunstacademie, waar je je creativiteit en ontwerpvaardigheden volop hebt ontwikkeld, maar waar je onvoldoende hebt geleerd over planten, landschap of ruimtelijke ordening. Met deze voorbereidende cursus kun je je vakkennis en ontwerpvaardigheden op een zodanig peil brengen dat je kunt doorstromen naar een vierjarige masteropleiding Stedenbouw of Landschapsarchitectuur.

Cursusprogramma
De cursus bestaat uit:

  • twee workshops van 7 dagdelen;
  • twee blokken van 8 weken met een ontwerpstudio, een collegeserie en verschillende excursies;
  • en een eindtoets.

De voorbereidende cursus beslaat, inclusief huiswerk, naar schatting 300 uur. Alle onderwijsonderdelen worden gegeven bij de Academie van Bouwkunst, met uitzondering van de excursies.

Tijdstip en locatie
Donderdag 18 november, aanvang 18.00 uur, in de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De Academie is goed bereikbaar met de auto en ov.
Klikvoor de routebeschrijving

Aanmelden

Deelname is gratis. Stuur je aanmelding via e-mail naar Marjoleine Gadella (managementassistent) via marjoleine.gadella@ahk.nl.  

Meer informatie over het programma van de voorbereidende cursus vind je op de website van de Academie van Bouwkunst.

Delen