Jolinde de Lang genomineerd voor Art Olive Award

Gepubliceerd op

Van 9 tot 17 oktober is in de Zuiveringshal van het Westergasfabriekterrein werk te zien van Jolinde de Lang, afgelopen zomer afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming. De Lang maakt deel uit van de overzichtsexpositie van de meest veelbelovende afstudeerders van Nederlandse kunstacademies, jaarlijks door Art Olive georganiseerd.

 

De 21 exposanten zijn geselecteerd door een groep critici en schrijvers uit de kunstwereld. Op zaterdag 9 oktober werd bekendgemaakt dat Elsbeth Ciesluk (ArtEZ) de Art Olive Award, een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 2.500, krijgt toegekend. De jury bestond dit jaar uit Edo Dijksterhuis (directeur Art Amsterdam), Roos van Put (hoofdredacteur Kunstbeeld), Suzanne Swarts (conservator Caldic Collectie) en Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum Den Haag).

Art Olive Jong Talent bestaat dit jaar precies 10 jaar. Daarom wordt behalve het werk van de huidige lichting afstudeerders ook werk van de beste exposanten in het afgelopen decennium tentoongesteld. Daarnaast was er op zondag 10 oktober een discussiemiddag rond de vraag 'Wie bepaalt de betekenis van een kunstwerk?'

Expositie
zaterdag 9 oktober tot en met zondag 17 oktober
dagelijks van 12.00-18.00 uur (entree: € 5)

Uitreiking Art Olive Award
tijdens de openingsavond op zaterdag 9 oktober
19.00-23.00 uur (gratis entree)

Discussiemiddag
zondag 10 oktober
14.00-16.00 uur (deelname gratis)

Locatie
Westergasfabriekterrein, Zuiveringshal West. Pazzanistraat 37, Amsterdam

Delen