Alumnus Theun Mosk genomineerd voor de Wijnberg ScenografiePrijs 2010

Foto: Jochem Jurgens

Gepubliceerd op

De prijs voor de beste theaterscenografie van het afgelopen seizoen, de Wijnberg ScenografiePrijs, kent dit jaar vijf nominaties. Een van de genomineerden is Theun Mosk, afgestudeerd student van de Opleiding Techniek en Theater.

De prijs voor de beste theaterscenografie van het afgelopen seizoen, de Wijnberg ScenografiePrijs, kent dit jaar vijf nominaties. Een van de genomineerden is Theun Mosk, afgestudeerd student van de Opleiding Techniek en Theater.

Theater Instituut Nederland (TIN) maakt 7 november de winnaar bekend, samen met de winnaars van de overige TIN TheaterPrijzen; de TheaterAffichePrijs en de TheaterFotoPrijs. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 2.500. Speciale gast op de prijsuitreiking is Robert Wilson: internationaal toonaangevend theaterregisseur en scenograaf.

De jury heeft dit jaar scenografen genomineerd, die de afgelopen jaren een noemenswaardige ontwikkeling hebben doorgemaakt. Hun voorstellingen tonen een krachtig samenspel van de verschillende facetten van scenografie; decor, kostuums en licht.

De genomineerden van de Wijnberg ScenografiePrijs 2010:

  • Thomas Rupert – Branden – Ro Theater
  • Theun Mosk – TUSSEN – Schweigman&
  • Muriel Gestner – Ubu – Toneelgroep Amsterdam en Schauspielhaus Essen
  • Marc Warning/ Gé Wegman/ Arien de Vries – Van de brug af gezien – Toneelgroep Oostpool
  • Suze May Sho – De binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis – Productiehuis Bellevue

De jury bestaat naast voorzitter Dingeman Kuilman (voorzitter College van Bestuur ArtEZ en voormalig directeur van Premsela Dutch Platform Design) uit: Gerardjan Rijnders (theatermaker en schrijver) Aziz Bekkaoui (modevormgever/kunstenaar), Sanne Danz (ruimtelijk ontwerper) en Ingrid van Frankenhuyzen (journalist).

De Wijnberg ScenografiePrijs is vernoemd naar Nicolaas Wijnberg (1918-2006): een van Nederlands belangrijkste en meest vernieuwende ontwerpers van na de oorlog, en is vorig jaar voor het eerst uitgereikt aan Jan Joris Lamers in de vorm van een oeuvreprijs.

Delen