Capita Selecta 'Urban Infrastructure': Alfredo Brillembourg & Hubert Klumpner

Gepubliceerd op

De vierde lezing van de Capita Selecta 'Urban Infrastructure' wordt verzorgd door Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner. Zij geven leiding aan Urban-Think Tank (U-TT), een innovatief ontwerpbureau gericht op theoretische en praktische toepassingen in de architectuur en stedenbouw in een mondiale context. U-TT heeft vestigingen in Caracas, Sao Paulo, New York en Zürich.


Urban-Think Tank (opgericht in 1993) biedt innovatieve en praktische oplossingen voor bouw- en ontwerpopgaven door de vaardigheden van verschillende specialisten met elkaar te combineren. Architecten werken zij aan zij met ingenieurs, milieudeskundigen, communicatiespecialisten en landschapsarchitecten.

Brillembourg en Klumpner doceerden o.a. aan Columbia University (New York) en de ETH te Zürich. Sinds 2010 bekleedt Klumpner de ETH-leerstoel voor Architectuur en Stedenbouw. In 2010 werd het duo bekroond met de Ralph Erskine Award van de Zweedse Orde van Architecten voor hun innovatie in de architectuur en stedenbouw met betrekking tot sociale, ecologische en esthetische aspecten.

Urban Infrastructure
In deze reeks Capita Selecta (onder leiding van Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw) wordt in een brede context gegeken naar de betekenis van stedelijke infrastructuur voor grote stedelijke ontwikkelingen en de noodzakelijke kennis en kunde van de stedenbouwkundige om die infrastructuur zelf te kunnen vormgeven. Op 2 december 2010 houdt Arturo Ardila-Gómez de laatste lezing in deze reeks.

Tijdstip en Locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. Voertaal is Engels. Toegang gratis. Reserveren is niet nodig.

Delen