Capita Selecta 'Urban Infrastructure': Arturo Ardila-Gómez

Gepubliceerd op

Op donderdag 2 december houdt openbaar vervoerspecialist Arturo Ardila-Gómez (World Bank Group, Universidad de los Andes) de laatste lezing van de Capita Selecta-reeks 'Urban Infrastructure' over de betekenis van stedelijke infrastructuur voor grootschalige stedelijke ontwikkelingen.


Arturo Ardila is als openbaar vervoerspecialist werkzaam voor de World Bank Group in de regio Latijns-Amerika en beheert projecten in Peru (Lima), Brazilië (Curitiba) en Mexico. Hij was directeur van de Grupo de Transporte van de Universiteit van de Andes in Colombia, waar hij transportstudies en civiele techniek doceerde. Ardila is een veelgevraagd adviseur voor vraagstukken op het gebied van urban planning.

Ardila was een Fulbright Scholar aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (Urban Transport Planning en City Planning) en studeerde economie en civiele techniek aan de Universiteit van de Andes. Hij schreef tientallen peer-reviewed artikelen en is de auteur van het boek The decentralization of the government of Bogotá (MIT Press, 1997).

Urban Infrastructure
De reeks Capita Selecta ‘Urban Infrastructure’ wordt gecoördineerd door Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst. Eerder waren Jan Benthem, Bernardo Secchi, Marcel Smets en Alfredo Brillembourg te gast.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. Voertaal is Engels. Toegang gratis. Reserveren is niet nodig.

Delen