Capita Selecta 'Urban Infrastructure': Bernardo Secchi

Gepubliceerd op

De Italiaanse architect Bernardo Secchi is de tweede spreker in de lezingenreeks over stedelijke infrastructuur. Secchi is hoogleraar Urbanistiek (stedenbouw en planning) en is als adviseur betrokken bij verschillende grootschalige stedelijke vernieuwingsprojecten.

donderdag 4 november, 20.00 uur, Hoge Zaal, toegang gratis

De Italiaanse architect Bernardo Secchi is de tweede spreker in de lezingenreeks over stedelijke infrastructuur. Secchi is hoogleraar Urbanistiek (stedenbouw en planning) en is als adviseur betrokken bij verschillende grootschalige stedelijke vernieuwingsprojecten.

Bernardo Secchi is hoogleraar Urbanistiek aan het Universitair Instituut voor Architectuur in Venetië en doceert aan de Haute école du paysage, d’ingenerie et d’architecture (hepia) in Genève, de Katholieke Universiteit Leuven, de ETH te Zürich en de Ecole d’architecture te Rennes. Sinds 1996 is hij ook werkzaam als adviseur voor de ‘Etablissement Public Euromediterranée’, een initiatief gericht op het grootste stedelijke vernieuwingsproject van Europa.

Secchi was nauw betrokken bij het maken van het vernieuwingsplan van verschillende Europese steden (Madrid, Siena, Abano) en ontwierp zowel het renovatieplan voor het middeleeuwse stadscentrum van Ascoli Piceno als het herstelplan voor het industriegebied Secheron bij Genève. Hij won prijsvragen in Italië (‘Rome, stad aan de Tiber’), Zwitserland (‘Rectangle d’or’), Oekraïne (‘Ecopolis’) en België (Hoog Kortrijk, De Hoge Rielen).

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels; toegang is gratis.

Urban Infrastructure
De reeks Capita Selecta ‘Urban Infrastructure’ wordt gecoördineerd door Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst. In november en december volgen nog drie afleveringen: Marcel Smets (voormalig Vlaams Rijksbouwmeester), het duo Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner (Urban-Think Tank), en Arturo Ardila-Gómez (World Bank Group).

Delen