Michiel Schuijer wint Emerging Scholar Award

Gepubliceerd op

Michiel Schuijer, lector aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft de Emerging Scholar Award van de Amerikaanse Society for Music Theory (SMT) ontvangen voor zijn boek Analyzing Atonal Music:Pitch-Class Set Theory and its Contexts (University of Rochester Press, 2008).

Michiel Schuijer, lector aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft de Emerging Scholar Award van de Amerikaanse Society for Music Theory (SMT) ontvangen voor zijn boek Analyzing Atonal Music: Pitch-Class Set Theory and its Contexts (University of Rochester Press, 2008).
 
In zijn boek beschrijft Schuijer de opkomst in Noord-Amerika van een op wiskundige leest geschoeide theorie voor de muziek van de klassieke modernen (Schönberg, Stravinsky, Debussy e.a.) - kritisch, maar met oog voor de historische omstandigheden en de motieven van de pioniers, onder wie de componist Milton Babbitt en de muziektheoreticus Allen Forte.

Voor meer informatie, zie: de website van de University of Rochester

Delen