Noa Wildschut (9) wint Louis Spohr Wettbewerb

Gepubliceerd op

Noa Wildschut (2001) heeft het zesde Internationale Louis Spohr Wettbewerb gewonnen in de categorie tot 14 jaar. De prijs bestaat uit een bedrag van € 1.500,-. De Louis Spohr Competitie is een initiatief van de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar en wordt eens in de drie jaar gehouden.

Noa Wildschut is leerlinge van de Sweelinck Academie, de jong talent-klas van het Conservatorium van Amsterdam. In de finale speelde ze het Tweede vioolconcert KV 211 van W.A. Mozart met de Staatskapelle Weimar o.l.v. Martin Hof.

Noa Wildschut begon haar vioollessen op vierjarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. Vanaf haar vijfde speelt zij met de Fancy Fiddlers en geeft concerten door het hele land. In 2007 trad Noa op als soliste met het Jeugdorkest Nederland voor de televisie in het Kinderprinsengrachtconcert 2007. Als net zevenjarige speelde ze in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens ‘The Night of the Promising’. Sinds de zomer van 2008 maakt Noa als jongste student deel uit van de Sweelinck Academie, de jong talent-klas van het Conservatorium van Amsterdam. Om met internationale musici te kunnen musiceren in de Meisterkurs Kloster Schöntal in Duitsland kende de VandenEnde Foundation haar in 2009 € 1.800,- toe.

Delen