(Oud-)studenten over de culturele kaalslag

Gepubliceerd op

Op 20 november schreeuwt Nederland, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem, om cultuur. Op 22 november organiseert FNV KIEM de avond 'Leve de Beschaving'. Studenten en oud-studenten van de Filmacademie maakten in samenwerking met studenten van het Conservatorium van Amsterdam twee korte films.

Nederland schreeuwt om cultuur. Op zaterdag 20 november 2010 laat het publiek van zich horen, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem.  Op 22 november organiseert FNV KIEM, op initiatief van en in samenwerking met Freek de Jonge in de Heineken Music Hall in Amsterdam de avond 'Leve de Beschaving'. Met onder meer Metropole Orkest, Moke, Kyteman, Introdans, Carel Kraayenhof, NUHR, Brigitte Kaandorp, Gijs Scholten van Aschat, Ernst Daniél Smid, Wende Snijders, Ruth Jacott, Waylon, NITS, Acda en de Munnik, de Nederlandse Opera Stichting, het Leerorkest uit de Bijlmer en diverse kunstinstellingen en –opleidingen, die hun medewerking spontaan toezegden, wordt het een memorabele avond. Presentatie is in handen van Freek de Jonge en sidekick Giel Beelen.

Studenten en oud-studenten van de Filmacademie maakten in samenwerking met studenten van het Conservatorium van Amsterdam twee korte films.

Meer over de landelijke manifestatie op 20 november: http://www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl/

Meer over de actie Stop de Culturele Kaalslag: http://www.stopculturelekaalslag.nl/voorpagina.htm

Delen