Conservatoriumdocent Jed Wentz promoveert aan Universiteit Leiden

Gepubliceerd op

Jed Wentz, hoofdvakdocent Traverso aan het Conservatorium van Amsterdam, is op 9 december 2010 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de uitvoeringspraktijk van Franse tragische opera's in de periode 1673-1779, de periode van Lully tot en met Rameau. Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door een promotievoucher van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en het Conservatorium van Amsterdam.

Jed Wentz, hoofdvakdocent Traverso aan het Conservatorium van Amsterdam, is op 9 december 2010 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de uitvoeringspraktijk van Franse tragische opera's in de periode 1673-1779, de periode van Lully tot en met Rameau. Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door een promotievoucher van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en het Conservatorium van Amsterdam.

In zijn dissertatie onderzoekt Wentz in het bijzonder de samenhang tussen muzikaal tempo, tekstaffect en lichamelijke expressie. Hiervoor moest hij zich niet alleen verdiepen in de muziek, maar ook in de retorica en de dans- en acteerkunst van de Franse Barok. De promotie bestond uit een concert en een openbare verdediging van het proefschrift.

Jed Wentz is de eerste docent van het Conservatorium van Amsterdam die promoveert met een promotievoucher. Het onderzoek vond plaats in het kader van DocARTES, een doctoraatsprogramma voor musici waarin het Conservatorium van Amsterdam samenwerkt met het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden, de Associatie Katholieke Universiteit Leuven en het Orpheus Instituut.

zie ook
Lectoraat Muziek

Delen