Jacco's Film opnieuw in de prijzen

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm Jacco's Film (2009) won afgelopen weekend de Prijs van het Publiek in de Europese Kortfilmcompetitie van het Kortfilmfestival Leuven. In de afgelopen weken viel de film ook in de prijzen op festivals in Brussel en Mexico City.


De eindexamenfilm Jacco's Film (2009) won afgelopen weekend de Prijs van het Publiek in de Europese Kortfilmcompetitie van het Kortfilmfestival Leuven. In de afgelopen weken viel de film ook in de prijzen op festivals in Brussel en Mexico City
.

Regisseur Daan Bakker ontving in Leuven de Prijs van het Publiek; de prijs bestond uit een geldbedrag van € 1.500. Op het 37th Brussels International Independent Film Festival werd Jacco's Film bekroond met de Prijs voor de Beste Korte Film, een geldbedrag van € 200. En in Mexico City eindigde de film op de gedeelde derde plaats in de vierde editie van de Speak Out Against Domestic Violence wedstrijd, georganiseerd door het Expresión en Corto International Film Festival en Avon Cosmetics. Ook deze prijs ging gepaard van een geldbedrag, in dit geval € 600.

Jacco's Film is een portret van een tienjarige jongen die gemangeld dreigt te worden tussen zijn continu ruziënde ouders. Zijn levendige fantasie houdt Jacco echter op de been.

Delen