Vernieuwde website BeroepKunstenaar.nl gelanceerd

Gepubliceerd op

BeroepKunstenaar.nl, de website over de zakelijke kant van werken in de kunst- en cultuursector, is vernieuwd. Op de website is praktische informatie te vinden over bijvoorbeeld belastingzaken, recht en contracten en subsidies. Om bezoekers beter op weg te helpen zijn er praktische stappenplannen, de rubriek 'ik wil ...', wegwijzers en tests.Voor iedereen in de kunst- en cultuursector
BeroepKunstenaar.nl is er voor uitvoerende, scheppende en docerende kunstenaars, voor ondersteunende beroepen in de podiumkunsten en voor erfgoedspecialisten. Elke discipline heeft een eigen ingang: van architectuur tot muziek en van theater tot kunsteducatie. Studenten worden met behulp van BeroepKunstenaar.nl al tijdens de studie wegwijs gemaakt in de zakelijke kant van hun eigen discipline. Ook voor alumni biedt BeroepKunstenaar.nl relevante informatie, bijvoorbeeld over het opstarten van een eigen beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. Tot slot kunnen docenten de site gebruiken als hulpmiddel bij lessen over ondernemerschap.

Samenwerking met de AHK

BeroepKunstenaar.nl is meer dan tien jaar geleden ontwikkeld door de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en later verder uitgewerkt in samenwerking met Kunstenaars&CO. Sinds 2010 beheert de AHK de website zelfstandig. Daarom is ervoor gekozen BeroepKunstenaar.nl zowel visueel als inhoudelijk beter te laten aansluiten bij de verschillende faculteiten van de AHK. De disciplines erfgoed en kunsteducatie zijn toegevoegd en de website sluit aan op het onlangs vernieuwde AHK-web. Ook wordt meer aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen in het werkveld, zoals de bezuinigingen in de kunst- en cultuursector.

Meer informatie
De lancering van de nieuwe website markeert een nieuw begin: BeroepKunstenaar.nl zal zich de komende tijd steeds verder ontwikkelen op basis van de behoeften van studenten en medewerkers van de AHK. De site wordt al bij diverse opleidingen gebruikt in het onderwijs. Suggesties voor verbetering zijn van harte welkom. Met vragen, aanvullingen of voor meer informatie kunt u terecht bij webmanager Judith Prins, per e-mail judith.prins@ahk.nl.

Kijk snel op www.beroepkunstenaar.nl.

Delen