Bijscholingscursus KunstWerkt uitgesteld

Gepubliceerd op

De bijscholingscursus KunstWerkt, onder leiding van professor Terry Barrett, zal wegens ziekte helaas geen doorgang vinden in januari. Naar verwachting zal de driedaagse cursus, waarin wordt ingegaan op de vraag wat je als kunstdocent moet overdragen als er weinig van een kunstwerk bekend is, later dit studiejaar alsnog plaatsvinden.

De bijscholingscursus KunstWerkt, onder leiding van professor Terry Barrett, zal wegens ziekte helaas geen doorgang vinden. Naar verwachting zal de driedaagse cursus, waarin wordt ingegaan op de vraag wat je als kunstdocent moet overdragen als er weinig van een kunstwerk bekend is, later dit studiejaar alsnog plaatsvinden.

Onder leiding van professor Terry Barrett gingen studenten en docenten van de Academie voor Beeldende Vorming afgelopen jaar op zoek naar wat je als kunstdocent moet overdragen als er weinig van een kunstwerk bekend is. De studenten - docenten in spe - bezochten in Amsterdam scholen, verpleeghuizen en het zakencentrum op de Zuid-As, en nodigden daar kinderen en bejaarden, zakenlieden, jongeren (met en zonder ontwikkelingsstoornissen) en daklozen uit om te reageren op drie hedendaagse kunstwerken. Maar hoe pak je dat aan? De veelvormigheid van hedendaagse kunst is enorm, de achtergronden zijn divers en bestaande leermiddelen zijn lang niet altijd een adequate hulp. Is de kunstdocent de gezaghebbende professional of kunnen de studenten en toeschouwers ook een belangrijke bron vormen voor waardevolle interpretaties? De resultaten van het project zijn verwerkt in het boek KunstWerkt.

In de driedelige cursus KunstWerkt kunt u kennismaken met de activerende didactische methode van Terry Barrett. Het programma bestaat uit drie lessen, waaronder een masterclass door Barrett zelf.

De kosten bedragen € 150 per persoon; dat is inclusief het boek KunstWerkt, studiematerialen en btw.

De cursus wordt naar verwachting nog voor het einde van dit studiejaar alsnog aangeboden. Mocht u interesse hebben en geattendeerd willen worden zodra u zich kunt aanmelden, stuurt u dan een e-mailbericht naar ingrid.grunwald@ahk.nl.

Delen