Capita Selecta 'Radicalizing the local': Sumita Sinha

Gepubliceerd op

Op 3 februari houdt architect Sumita Sinha (Eco=Logic Architects) de eerste lezing van de nieuwe reeks Capita Selecta 'Radicalizing the local: inclusive urban strategies'. Het programma van deze reeks is samengesteld door Artist in Residence Jeanne van Heeswijk.


Sumita Sinha (India) is verbonden aan Eco=Logic Architects in London. Ze is oprichtervanArchitectsfor Change, van het EqualityForumvan het KoninklijkInstituut van Britse Architecten,en was voorzittervanWomen in Architecture,eenforumgericht ophet vergroten van het aantalpraktiserendevrouwelijke architecten. Sumita is regelmatig te gast in radio- en televisieprogramma's in het Verenigd Koninkrijk waar ze spreekt over thema's als onderwijs, ontwerp en duurzaamheid spreekt. In 2003werdhaarportretopgenomenin een tentoonstelling over28 vrouwenwho had made a difference to the life and culture of Britain,gehoudenin het CityArts Centrein Edinburgh.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

klik hier voor het volledige programma

Delen