Conservatorium-alumna Caro Emerald wint Popprijs

Gepubliceerd op

Op 15 januari heeft Caro Emerald op Noorderslag de Popprijs 2010 in ontvangst genomen. Zij studeerde af (2005) aan het Conservatorium van Amsterdam net als haar bandleider/toetsenist Daan Herweg (2008). Naast Emerald stonden er dit jaar nog veel andere alumni en studenten van het Conservatorium van Amsterdam op de podia van Noorderslag.

Op 15 januari heeft Caro Emerald op Noorderslag de Popprijs 2010 in ontvangst genomen. Zij studeerde af (2005) aan het Conservatorium van Amsterdam net als haar bandleider/toetsenist Daan Herweg (2008). Naast Emerald stonden er dit jaar nog veel andere alumni en studenten van het Conservatorium van Amsterdam op de podia van Noorderslag.

Emeralds laatste single A Night Like This stond eind vorig jaar op nummer 1 in de Single Top 100 en haalde een notering op de tweede plaats in de Nederlandse top 40. Back it up, haar debuutsingle, was oorspronkelijk voor een Japanse popact geschreven door o.a. songwriter Vince Degiorgio (o.a. *NSYNC, Atomic Kitten, Aloha from Hell). Caro Emerald werd benaderd voor het inzingen van de demo en voegde het nummer uiteindelijk toe aan het eigen repertoire. Het liedje werd bekend toen zij het in 2008 live zong op de lokale Amsterdamse tv-zender AT5.

Het album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor is inmiddels een internationaal succes. Het afgelopen jaar stond zij o.a. op Pinkpop en speelde drie maal voor een uitverkochte Heineken Music Hall.

De Popprijs is in het leven geroepen door de Stichting Buma Cultuur en wordt sinds 1986 elk jaar  uitgereikt tijdens het popfestival Noorderslag in Groningen aan de act die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De uitreiking was live te horen op 3FM en te zien op Nederland 3.

Naast Emerald stonden er dit jaar nog vele andere alumni en studenten van het Conservatorium van Amsterdam op de podia van Noorderslag en Eurosonic. De formaties Dazzled kid, DeWolff, Ruben Hein, Perquisite, Laura Jansen, Alamo Race Track, Kensington, Tim Akkerman, Ethereal, Pop Up Animal Kids, Houses, Bombay Show Pig, Splendid, The Fudge en Zwart Licht hebben leden die hun loopbaan aan het CvA begonnen en sommigen hebben al een succesvolle muziekcarrière naast hun opleiding.

Delen