Derde aflevering verschenen in nieuwe publicatiereeks

Gepubliceerd op

De Academie is vorig jaar met uitgeverij Architectura en Natura een nieuwe reeks gestart die het traditionele jaarboek (2001-2008) vervangt. In Research - Reflections - Projects wordt door ontwerpers en onderzoekers gereflecteerd op de actualiteit in het vakdebat en op actuele opgaven binnen de ruimtelijke ontwerpdisciplines.


In de derde aflevering, 09/10 Graduation Projects, ruim aandacht voor de afstudeerprojecten van het studiejaar 2009-2010. Machiel Spaan, Rogier van den Berg en Marieke Timmermans (hoofden van de opleidingen) schreven elk een begeleidend commentaar. Daarnaast is het juryrapport opgenomen waarin de nominaties voor deelname aan Archiprix 2011 worden toegelicht. Billy Nolan interviewde de Italiaanse stedenbouwkundige Bernardo Secchi, die op uitnodiging van de Academie de jaarlijkse afstudeertentoonstelling recenseerde.

De reeks staat onder redactie van Aart Oxenaar, Machiel Spaan en Klaas de Jong en wordt uitgegeven door Architecture & Natura Press. De publicaties zijn verkrijgbaar in de betere boekhandel en in de bibliotheek van de Academie van Bouwkunst. Studenten betalen bij de Academie van Bouwkunst € 17,50 (winkelprijs € 19,50).

Delen