Nationale Balletacademie en Het Nationale Ballet organiseren internationale Summer School

Gepubliceerd op

Van 18 tot en met 29 juli 2011 vindt de eerste editie plaats van de Amsterdam International Summer School, een intensieve zomercursus voor balletdansers tussen de 15 en 21 jaar. De Summer School wordt georganiseerd door de Nationale Balletacademie in samenwerking met Het Nationale Ballet.

Van 18 tot en met 29 juli 2011 vindt de eerste editie plaats van de Amsterdam International Summer School, een intensieve zomercursus voor balletdansers tussen de 15 en 21 jaar. De Summer School wordt georganiseerd door de Nationale Balletacademie in samenwerking met Het Nationale Ballet.

De cursus is bedoeld voor jonge balletdansers met een hoog tot professioneel niveau. Tijdens de cursus krijgen de studenten les van een aantal internationale topdocenten, alsmede van de balletmeesters en dansers van Het Nationale Ballet.

Meer informatie over de cursus, het programma en de aanmeldingsprocedure vindt u op: Amsterdam International Summer School.

De Summer School vindt plaats in de studios van Het Muziektheater Amsterdam, thuisbasis van Het Nationale Ballet en De Nederlandse Opera. De focus van de cursus ligt op klassieke techniek: technieklessen voor meisjes en jongens, variaties, pas-de-deux, spitzentechniek, jongenslessen, variaties etc. Daarnaast krijgen de studenten les in moderne dans en zullen zij een ballet instuderen van een van de jonge choreografen van Het Nationale Ballet en kennismaken met het meer hedendaagse repertoire. De cursus zal worden afgesloten met een studiopresentatie voor genodigden en ouders, waarbij ook Ted Brandsen, de artistiek directeur van Het Nationale Ballet, aanwezig zal zijn.

Een select gezelschap van internationaal gerenommeerde dansers, balletmeesters en choreografen zijn als gastdocenten aan de Summer School verbonden:

  • Monique Loudières  - voormalig danseuse étoile aan de Opera in Paris, artistiek directeur van L’Ecole Supérieure de Danse Rosella Hightower in Cannes
  • Patrick Armand –internationaal balletmeester, gastdocent bij het San Francisco Ballet Training Programme
  • Jacqueline Barrett –  voormalig balletmeester aan het English National Ballet, internationaal gastdocent en assistent van choreograaf Christopher Wheeldon
  • Judy Maelor Thomas – balletmeester bij Het Nationale Ballet
  • Didy Veldman – internationaal choreograaf en docent
  • Nathalie Caris- docent aan de Nationale Balletacadmie en internationaal gastdocent
  • Ernst Meisner – danser bij Het Nationale Ballet en choreograaf
  • Christopher Powney – artistiek directeur van de National Balletacademie en international gastdocent

Met vragen of voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar:
nba-summerschool@ahk.nl

Delen