Nederlandse Muziekprijs voor Erik Bosgraaf

Foto Marco Borggreve

Gepubliceerd op

Blokfluitist Erik Bosgraaf krijgt de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van OCW, aan jonge getalenteerde musici toekent.

'Erik Bosgraaf toonde zijn grote virtuositeit op alle (on)mogelijke blokfluiten. In repertoire van eind zestiende tot begin twintigste eeuw bewees hij op miraculeuze wijze van muzikale gedaante te kunnen verwisselen,´ aldus de adviescommissie. De prijs wordt op 21 februari uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Blokfluitist Erik Bosgraaf krijgt de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van OCW, aan jonge getalenteerde musici toekent.
'Erik Bosgraaf toonde zijn grote virtuositeit op alle (on)mogelijke blokfluiten. In repertoire van eind zestiende tot begin twintigste eeuw bewees hij op miraculeuze wijze van muzikale gedaante te kunnen verwisselen,´ aldus de adviescommissie. De prijs wordt op 21 februari uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Delen