Oud-student Wouter de Haas wint prijsvraag Betaplein Zernikecampus

Gepubliceerd op

Een team bestaande uit Jasper Spigt, Monique Sperling, Carolien Schippers en oud-student van de Academie van Bouwkunst Wouter de Haas tekende het winnende ontwerp voor de ontwerpcompetitie voor het Bètaplein in Groningen. Het ontwerp wordt gerealiseerd.

Een team bestaande uit Jasper Spigt, Monique Sperling, Carolien Schippers en oud-student van de Academie van Bouwkunst Wouter de Haas tekende het winnende ontwerp van de ontwerpcompetitie voor het Bètaplein in Groningen. Het ontwerp wordt gerealiseerd.

Onder de deelnemers van de Archiprix, de prijs voor de beste afstudeerprojecten van de Nederlandse ontwerpopleidingen, werd een ontwerpcompetitie gehouden voor het Bètaplein op de Zernikecampus te Groningen. Uit acht inzendingen koos de jury voor het plan 'Landschappelijk logisch' van het ontwerpteam van Wouter de Haas.

Uit het juryrapport: 'Met een krachtig idee wordt de ruimte van het Bètaplein gedefinieerd, met routes, een amfitheater aan de noordzijde en bebouwing aan de zuidzijde. De schaal van de totale ruimte gevat en worden verschillende functies met elkaar in verband gebracht. Het plan biedt genoeg aanleiding om uitgewerkt te worden tot een inspirerend en realiseerbaar plan.' 

Wouter de Haas studeerde in 2009 af aan de masteropleiding Architectuur. Zijn afstudeerplan 'Temporary Stay on Neeltje Jans' werd genomineerd voor deelname aan Archiprix 2010.

Delen