Capita Selecta-lezing Jeanne van Heeswijk op 10 februari

Gepubliceerd op

Op donderdag 10 februari, 20.00 uur, spreekt beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk in de tweede aflevering van de Capita Selecta 'Radicalizing the local' over de thema's waarmee zij zich in haar kunstpraktijk bezighoudt.


Beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk is vanaf medio januari 2011 Artist in Residence aan de Academie van Bouwkunst. In februari en maart organiseert ze een reeks Capita Selecta waarin architecten, wetenschappers en kunstenaars ingaan op de thema’s waarmee Van Heeswijk zich als kunstenaar bezighoudt: stedelijke ontwikkeling, burgerparticipatie, culturele productie en het radicaliseren van lokale economieën. De titel van de Capita Selecta-reeks is ‘Radicalizing the local: inclusive urban strategies’.

In februari en maart staan nog vier afleveringen op het programma: Teddy Cruz en Miquel Robles-Duran (17/02), Rick Lowe (24/02), Mustafa Tazeoglu (03/03) en Mick Wilson (10/03).

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

Delen